Temat: [S-MAX 2006-2015] Stukanie w przednim kole
View Single Post
Stary 19-04-2016, 12:16   #4
simon188
ford::beginner

Imię: Wojciech
Model: S-Max ST-line
Silnik: 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Stukanie w przednim kole

Witam kolegę!

Mam ten sam problem, tzn. tak mi się wydaje, że ten sam. U mnie też słychać pukanie dochodzące od strony pasażera na nierównościach. Dziwne jest tak jak mówisz, że nie ma tego objawu od początku jazdy. Po nocnym postoju i odpaleniu auta jest błoga cisza. Nasila się to po przejechaniu bliżej nieokreślonego dystansu. U mnie pukanie to jest głuche nie ma oznak uderzania o siebie metalowych elementów.
Podejrzenia padały na wszystko - zawieszenie i amortyzatory również zostały wykluczone po oględzinach na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej. Następne w kolejności było wnętrze ale tu tej duże pole do popisu - od tapicerki do samych drzwi luźnych na zawiasach. Podejrzenie padało nawet na głośnik w drzwiach, który mógł się obluźnić i powodować to pukanie.
W każdym bądź razie do tej pory nie udało mi się uporać z tym irytującym problemem. Trzymam kciuki za kolegę aby udało się znaleźć przyczynę, może wtedy i ja skorzystam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
simon188 jest offline   Odpowiedź z Cytatem