Temat: [Mondeo 2000-2007] Xenony - kompendium wiedzy
View Single Post
Stary 19-04-2016, 13:49   #247
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Xenony - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał ARTi_V6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kosteg, nikt się nie spiera - widocznie jeszcze na takie auto nie trafiłeś.

Sytuację którą opisałeś z tym przejściem dla pieszych to jakaś abstrakcja bo te lampy nie latają we wszystkie strony jak jupitery - ruszają się tylko tyle ile potrzeba.

Przyjrzałem się dziś temu i wystarczy lekko się oprzeć o przedni błotnik żeby usłyszeć silniczki. Aha silniczki pracują identycznie jak silniczki krokowe które kiedyś stosowałem w budowie ploterów. Tnz pracują małymi krokami, są bardzo szybkie i jednocześnie dość głośne.

Nawet nagrałem filmik żebyś zobaczył na własne oczy prace ksenonów w czasie rzeczywistym. Mam nadzieję że coś tam będzie widać - wskakiwałem do bagażnika specjalnie dla Ciebie

https://www.youtube.com/watch?v=aZEt...ature=youtu.be
Powiem Ci że zaskoczyłeś mnie tym filmem. Do tej pory twierdziłem ze samopoziomowanie działa tylko przy odpalaniu. Teraz już wiem że chodź na dziurach nie zadziała to jednak przy tzk uśpionych policjantach już tak.

Panowie takie szybkie pytanie... ranger ma lampy soczewkowe ale nie ma na w ofercie xenonów. Czy są jakieś żarówki które maja w miarę białe światło chociaż z 4000K? H4.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem