View Single Post
Stary 19-04-2016, 20:58   #478
muzgm
ford::average

Model: mondeo Tytanium X
Silnik: disel 2.0 tdci 140
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!

Witam dziś byłem u AUTO-WAŚ UL. KOBIAŁKA 28 i powiem tak jestem raczej zawiedziony, może tematy mechaniczne mają opracowane i w tranzytach są dobrzy ,ale...Wydaje mi się ze u nich każdy mechanik dostaje zlecenie na konkretny samochód i przy nim pracuje w pojedynkę robi diagnozę itp i musi znać się na wszystkim czyli na niczym dobrze. Pojechałem do nich z pulsowaniem mocy tzw. sławnym zajączkowaniem,po krótkiej rozmowie z mechanikiem pojechaliśmy na test na czuja bez kompa i pomiaru parametrów.Po powrocie mech.stwierdził że auto zapierd.. ja mu że przecież mówiłem że na pierwszych 3,4 biegach tak jest, na teście po okolicznych uliczkach nie dało się wywołać efektu ( za małe prędkości i brak możliwości wrzucenia biegu 5,6) Wróciliśmy macha w górę i jak zobaczyłem że gościu nie potrafi zdjąć pokrywy silnika (szarpał ją od tyłu ) musiałem mu pomóc, to już wiedziałem że on nic nie pomoże podłączył kompa posprawdzał coś tam i powiedział że wszystko jest ok. Aha poświecił jeszcze latarką tu i tam i powiedział że nic nie widzi złego.Postanowiłem to zakończyć i poprosiłem o koniec diagnozy. Jeśli macie prosty temat mechaniczny może są i dobrzy , ale jeśli chodzi o sprawy natury elektryczno-diagnostyczne gdzie nie ma wczytanych błędów to raczej nie polecam.

Ostatnio edytowane przez muzgm ; 19-04-2016 o 21:00
muzgm jest offline   Odpowiedź z Cytatem