Cytat:
A podasz dokładną nazwę tego oleju? Bo w tym wypadku także przy wymianie go kupie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Był to po prostu 'Mobil One 10w40 2000 semisynthetic'. Miałem nawet w aucie lpg ale nie kombinowałem nic ze 'specjalnymi' olejami do lpg tylko kupiłem ten zwykły do benzyny i było dobrze. Co do valvoline, słyszałem też dobre opinie ale osobiście nie przetestowałem więc się nie wypowiem. Nie chce Cię oczywiście namawiać na tego Mobila bo nie jest to może najwyższa półka ale w moim przypadku zdał egzamin w Focusie. Kolega co prowadzi sklep gdzie kupowałem olej też miał taką sytuację w bmw- chlał mu castrola, zmienił zmienił na Mobil i pomogło dlatego za jego poradą też tak zrobiłem.
Bump:
Cytat:
|
syntetyczny nigdy nie pogorszy, nigdy - jeśli spełnia specyfikacje silnika
|
Zgodzę się. Przechodziłem z pół syntetyka na syntetyk i nigdy nie miałem żadnych wycieków, nie robiłem też żadnych płukanek i nic się nie działo. Jedynie w niektórych przypadkach musiałem dawać właśnie 10w40 przez to, że syntetyk znikał z silnika zbyt szybko, ale to dotyczyło tylko aut z większymi przebiegami albo z lpg, które już po prostu swoje musiały brać.