Temat: [Mondeo 2007-2014] Amortyzatory do IVDC
View Single Post
Stary 21-04-2016, 10:01   #140
manekin
ford::amateur

Imię: manekin
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Amortyzatory do IVDC

No tak regeneracja jest możliwa ale nie do końca ufam regeneracji. Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami regenerowanych amortyzatorów? Jaka była ich sprawność i jaka trwałość? Polecić jakiś zakład regenerujący? Może coś na Dolnym Śląsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kolego GOLDEN rozumiem, że mimo błędu IVDC, systemy pt. ABS ESP i reszta działa? Musze mieć absolutną pewność jeśli zdecyduję się na klasyczne zawieszenie.

Podsumowując to co mam dotychczas:

Dla klasycznego zawieszenia na przód amorki jakie pasują to 1741785 (L) i 1741783 (P); 1721092 (L) i 1721094 (P); 1721083 (P) i 1721085 (L) - informacje od jednego Pana ze sklepu motoryzacyjnego który mi to sprawdził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - mogą to być np MONROE E7078 i E7079. Cena ok 200 zł.

Sprężyny zgodnie z informacja od Kolegów np. 1474295 lub inne z listy do klasycznego zawieszenia np. SASCH 998877 - cena ok 200 zł.

Pozostałe podzespoły (łożyska, mocowania itp. - te same).

Czy ktoś mógłby mi pomóc z doborem klasycznego tyłu i podać nr OEM sprężyn i amorków? Głównie sprężyn, amorki to nie problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Byłoby super, gdyby któryś z Kolegów wrzucił również nr OEM sprężyn do IVDC na przód i tył - dla osób przeglądających forum - tak na przyszłość...i z ciekawości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo z listy od PRZEMO_1981 nie wynika które to mają być. Sportowe? Czy jakieś specjalne których na tej liście nie ma?

Z góry dziękuje Kolegom za pomoc i zaangażowanie w sprawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
manekin jest offline   Odpowiedź z Cytatem