Temat: [Mondeo 2000-2007] Turbo dziura, lag, muł
View Single Post
Stary 22-04-2016, 00:06   #1
mateuszrozi32
ford::beginner

Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Turbo dziura, lag, muł

Witam niedawno na tym forum opisywalem moja przygode z uszkodzonymi wtryskami i pompą jestem po naprawie tego osprzetu za regeneracje panowie policzyli sobie 4700 zł i nie podoba mi sie nadal zachowanie tego silnika ma strasznego laga ktory jest dziwny dosyc jak taka turbo dziura nie zaleznie od obrotow np. Testowalem ten dziwny przypadek jadac pod gorke lekka na 3-im biegu ok 1.200 obrotow nagle wcisniecie pedalu gazu powoduje 3-4 sekundowy lag nie slychac przy tym zeby silnik sie jakos specjalnie meczyl dopiero po tych 3 sekundavh zaczyna wciskac w fotel od dolu drugi przypadek jedynka ruszam gaz do konca oczywiscie lag ale juz bujnie sie do 4-4.5 tys obrotow go przeciagne zapi am drugi bieg ok 2.500 obrotow gaz w podlodze i 3 sekundy muli przy 2.500 i dopiero po 3 sekundach dalej leci przy kazdej zmianie biegu gdy chce przyspieszyc musze liczyc sie z tym ze będe czekal 3 sekundy zanim zacznie dalej przyspieszac jest to strasznie denerwujace nawet wyprzedzac dobrze sie nie da jak juz wyprzedzam to ciagne na 4 go prawie ze do konca bo jak zapialbym 5 to zamuli sie na 3 sekundy i nie dalbym rady wyprzedzic dolot sprawdzalem choc i tak gdyby bylo coa nie tak z rurami to mialby mula od samego poczatku do konca a sytuavja jest taka ze np na 2 biegu przyspieszam stopniowo wciskajac coraz bardziej gaz po czym nagle wcisne do konca na momenvie reaguje a jak puszcze gaz i w isne zaraz spowrotem do konca to lag i muli przez te ok 3 sekundy nie mam pomyslow juz myslicie warto zaslepiac egr ?

Ostatnio edytowane przez mateuszrozi32 ; 23-04-2016 o 15:27
mateuszrozi32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem