Cytat:
|
Czy ktoś kto jeździł na tym setupie i przesiadł się na 235 45 R17 może się wypowiedzieć na temat komfortu jazdy ? Czy przejście jest bardzo odczuwalne na nie korzyść ? pomijam kwestię kolein bo to zrozumiałe chodzi mi bardziej o resorowanie...
|
Cytat:
|
chodzi o rozmiar 215 55 r16.
W tym momencie mam PIRELLI P7 CINTURATO, fakt jest miękka i nie ma wzmacnianych boków przez co resoruje fajnie nierówności.
|
Jak kupiłem mojego mondolca, była na 215/55 R16 zimówki. Po zimie od razu przeszedłem na 235/40 R18 (Miśki SP3) i dużej straty komfortu nie było, za to trzymanie i sterowność znacznie się poprawiły. Teraz na zimę mam 235/45 R17 (BF Goodrich)i też jest komfortowo. Uważam, że nie masz co się zastanawiać!
Cytat:
|
Siema Forumowicze.
Dużo się słyszy złego o chińskich oponach.
Ja teraz potrzebuje do drugiego samochodu w domu jakieś ogumienie (tańsze, auto jeździ w głównej mierze po mieście).
Auto to Mondeo MK4 2011 1,6 diesel 215/55R16.
W najnowszym MOTORze widziałem test, który pokazuje, że chińczyk jest na poziomie używanej premium. A że wolę nowiznę od używańca to się zastanawiam nad chińczykami.
Znalazłem z tanich Goodride (chińczyk, chyba lepszy niż LingLong czy inny pingpong) i Saetta (europa, tańsze od Kormorana). Ktoś jeździł? Nie chcę steoretypowych wypowiedzi tylko takie wynikające z autopsji.
Pomożecie?
|
W podobnych cenach co chińczyki masz koreańskiego Nexen`a, czeskiego Barum`a i słoweńską Savę. Nawet polskie Kormoran`y i Dębice będą lepsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.