Odp: Zmiana Podstawowego radia na Nawigacje
Nie ma żadnego problemu. Wyciągasz stare i zakładasz to nowe. Plug and play. Jest jednak ale - prawdopodobnie nie będzie fonii z nawigacji. Trzeba wykonać dwa dodatkowe połączenia we wtyczkach między radiem i ekranem. Co z czym, znajdziesz w moich postach na forum. Dwa - antenę do navi (powinna być w komplecie z radiem) można umieścić z tyłu za radiem, dawanie jej na dach to większy kłopot. Będzie działać i pod szyba. I wreszcie, zwykłe radio ma sześć pamięci na programy, to z navi 10. Jeśli chcesz aby działało Ci 10 musisz radio zalogować do komputera samochodu (np koledzy mayak lub tedi z forum). Jeśli masz duży wyświetlacz między licznikami, pojawią się wtedy tam dodatkowe komunikaty z nawigacji (strzałki kierunkowe i nazwy ulic), a na wyświetlaczu nawigacji ograniczenia prędkości dla danej ulicy. Ja takie radio także miałem, ale od dawna jadę na "chińczyku" na Androidzie i nie umiałbym już z niego zrezygnować - internet, telefon , każda navi, TV, super odtwarzacz DVD i MP3 no i każda aplikacja na Androida - tak jak w smartfonie. Także mam kamerę wsteczną. Każda kamera jest OK, bez dodatkowego modułu.
Ta nawigacja forda nie podobała mi się. Nie ma w niej ostrzegania o radarach, podła kolorystyka i cholernie droga aktualizacja map. Z drugiej ręki 300 zł na rok. Mozolne wprowadzanie adresu (nie jest to panel dotykowy) a więc kursor naprowadza się na literę i zatwierdza OK. trochę to trwa.
PS
Gdybyś kupował ta navi w allegro, to zapytaj czy z kartą SD z mapami. Osobno to duży wydatek.
Ostatnio edytowane przez jadja ; 23-04-2016 o 17:42
|