Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 23-04-2016, 19:58   #3159
Bryckas
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał jacor2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W d...e to mam :-)
Za tydzień jadę do ASO niech oni próbują coś z tym zrobić.
Wszystkim dziękuję za pomoc.

Dodam że dzisiaj zaktualizowałem oprogramowanie radia dzięki tedi_k
Być może powodem części Twoich problemów jest konflikt na linii moduł-Radio.

Miałem podobny problem, tzn. zamontowałem moduł 212, w navi podawało kod pin, tel. sparowany, natomiast potem działy się cyrki, raz telefon się łączył, raz nie, raz pobierało kontakty i listy połączeń, raz nie, i zazwyczaj podczas rozmowy ktoś kogoś nie słyszał, albo ja kogoś, albo na odwrót. Po wykonaniu takiej rozmowy, na ekranach cały czas widniało połączenie, szedł czas pomimo, że dawno już było po połączeniu. Musiałem wtedy wyłączyć radio, czasem też zapłon. Po tym znów wracaliśmy do punktu wyjścia, czyli totolotek...

Nie pomogła aktualizacja radia( navi NX DVD), soft do conversa od Leszcza, BT dalej wariowało. Oczywiście w CCC wartości były zmienione, zresztą przy navi only i for navi było tak samo.

Co pomogło? Zmiana modułu na 8M5T-19C112-BT.
Od razu po założeniu wszystko pięknie zagadało, bez zająknięcia. Upgradowałem do wersji V, m.in. zasięg pojawił się na radiu.

Nie wiem jak u innych, ale u mnie ewidentnie był konflikt, co w sumie jest dziwne, bo ludzie mają taką konfigurację, czyli NX i 212 i działa. Nie tym razem.

Być może te moje wypociny trochę komuś pomogą w wyborze modułu.
Bryckas jest offline   Odpowiedź z Cytatem