Temat: [Mondeo 2000-2007] Turbo dziura, lag, muł
View Single Post
Stary 25-04-2016, 14:27   #17
Michał82
FCP member

Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Turbo dziura, lag, muł

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te wężyki z czasem nieco parcieją i tracą własności sprężyste - może to jest przyczyną zsuwania się z króćca.
Nie bardzo można je przyciąć, bo zakończenia fabrycznie są pogrubione. Na odcinku od filtra do elektrozaworów w zasadzie nie ma podciśnienia, to że wężyk się zsuwa nie ma żadnego związku z działaniem układu podciśnienia.
Zastanawiałem się właśnie nad tym czy nie wymienić wężyków na nowe - w sklepie z częściami do forda nic nie znalazłem, na popularnym serwisie są używki, ale to kupowanie kota w worku, natomiast na tej stronie http://fmic.pl/15-przewody-podcisnienia mają wężyki na metry. Pytanie brzmi - czy podejdą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt nie jest kosmiczny a powiem szczerze - wężyk na gruszkę turbo mam w 2 miejscach owinięty taśmą izolacyjną bo od wibracji silnika zaczął wycierać się o przewód filtra powietrza. Sprawdzałem - nie jest uszkodzony, niemniej jednak lata użytkowania robią swoje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Michał82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem