View Single Post
Stary 26-04-2016, 07:56   #2963
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał siebek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bagażnik ze spadkiem w stronę klapy? Pierwsze slysze. Mam kombi z zestawem naprawczym i podłoga jest idealnie płaska. Takiej samej ilości na nogi w drugim rzędzie nawet nie skomentuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Jak to masz z zestawem naprawczym? Wyrzyciłeś dojazdówkę i wstawiłeś zestaw? Z cennika wynika, że dojazdówka to standard we wszystkich wersjach, natomiast zestaw naprawczy jedynie w hybrydzie. Za dopłatą można mieć pełną 16tkę ale wtedy chyba traci się na głębokości bagażnikaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobre spostrzeżenia bo bagażnik mniejszy niż w poprzedniku, podobnie z miejscem z tyłu. Fotele w trendzie jak siedziałem w salonie też wydawały mi się bardzo miękkie.
Ale i tak nie żałuję, że nie kupiłem Octavii (bo nie ma wędrujących kierunkowskazówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Rzeczywiście bagażnik kombii mniejszy jak w Octaviach, ale jak to ktoś słusznie zauważył przez podwójną podłogę i wkładkę styropianową, która w zasadzie służy jedynie do przechowywania trójkąta i ewentualnej rolety po złożeniu. W sytuacjach kiedy potrzeba więcej pojemności (raz, dwa razy w roku?) wkładkę można wyciągnąć, a trójką dać wzdłóż,a płaskie rzeczy wrzucić pod podłogę i jest 100 litrów więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przynajmniej jest dobra izolacja akustyczna, nie ważne czy z czy bez bagażu. W Octavi robiło się dużo ciszej po załadowaniu bagażnikaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na codzień tego luksusu nie ma

Bump:
Cytat:
Napisał pawel_l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak pisałem wcześniej miałem trochę podobny dylemat do Twojego (wypasiony Focus/"biedne" Mondeo) tyle, że (przy całej sympatii bo Focusami ponad 300kkm przejeździłem) Focusa odrzuciłem z racji małego wnętrza.
I w rezultacie (choć teoretycznie wolałem Mondeo) to jak padło jednak hasło Octavia to przystałem bez szemrania- choć pewnie gdybym był bardziej przekonany postawiłbym na swoim. Więc będzie octavia Style DSG Amazing (m.in. biksenony) zamiast manuala Trend+GoldX.

I zgadzam się z uwagą co do kierunkowskazów. Przede wszystkim bezpieczeństwo potem "dizajn". Pamietam jak kilkanaście lat temu zaczęły się pojawiać kierunkowskazy zabudowywane w przednich lampach i to w dodatku gdzieś w środku albo nawet na wewnętrznej krawędzi. A wszyscy byli przyzwyczajeni że kierunkowskaz jest w narożniku samochodu. Kiedyś sam się na to prawie dałem nabrać i mało brakowało żebym wyjechał gościowi wprost pod maskę.

A tutaj akurat Mk5 kombii bez kierunków LED z tyłu ma zaletę. Przez lampy zachodzący z tyłu na bok i zwykłą żarówkę - kierunki bardzo dobrze widać i z boku i z tyłu. Przód i tak ma teraz kierunki w lusterkach

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 26-04-2016 o 08:10
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem