View Single Post
Stary 26-04-2016, 21:05   #2986
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Tak czytam co koledzy piszą i mam wrażenie, że czasem szukamy dziury w całymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Faktycznie MKV jest z tyłu ciaśniejszy od MKIV, Bagażnik także jest mniejszy. Czy ktoś decydując się na MKV na prawdę o tym nie wiedział? Wiadomo, że Superb jest przepastne. Superb ma także w opcji 3 strefową klimę. Pasek ma 3 strefowa klimę w standardzie. Z jakiegoś powodu każdy z nas jednak wybrał MKVGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ci, którzy z różnych powodów nie mają lub nie będą mieli MKV, wytykają mu różne minusy aby usprawiedliwić przed sobą wybór, lub konieczność posiadania innego auta. I to jest w pewien sposób naturalneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja kiedyś kupując MKIV wmawiałem sobie, że 1.8 TDCI mi wystarczy. Faktycznie wystarczył ale w głębi duszy bardzo bym chciał 2.2 TDCI ale budżet nie pozwolił. Poza tym wtedy przesiadałem się z Renault Thalia więc przeskok był ogromny i praktycznie "goły" MKIV cieszył mnie niesamowicie. Pewnie teraz przechodząc z takiej Thalii do MKV Ambiente również miałbym efekt "wow". I tu chciałem nawiązać do czegoś innego.....gdybym z Thalii przechodził do Focusa, było by pewnie super jednak przykładowo przechodząc z MKIV do Focusa nawet Titanium to jednak ja mam poczucie że jestem segment niżej. Tak jak napisał chyba Siebek, w Foce jest po prostu ciaśniej i moim zdaniem wyraźnie ciaśniej. Jakość materiałów w Focusie chyba faktycznie nie odbiega specjalnie od Mondeo, jednak ilość miejsca to zdecydowanie 1:0 dla większego forda. Co do narzekania na wspomnianą wyżej mniejszą ilość miejsca w MKV w stosunku do MKIV......no Panowie, gdyby każda generacja miała być większa to za 20 lat kolejna generacja Fiesty musiała by osiągnąć wymiary dzisiejszego Mondka a sam Mondek.........rozmiary dawnego Chevroleta Caprice? Ile tak na prawdę ten MKIV miał więcej tego bagażnika, bo już nie pamiętam? 50L? Może faktycznie był ustawniejszy, nie zaprzeczam. Ale jeśli ktoś potrzebuje prawie ciężarówki to może po prostu MKV nie jest dobrym wyborem? Co gorsza, żadna zwykła osobówka nie będzie zadowalała, więc może Transit Turneo?

Co do bicia na głowę wyposażeniem przez Astrę V......no ok, te światła matrycowe jeśli działają tak jak zostało to tu opisane, to faktycznie mają przewagę nad ledami Forda, ale już masaż to u mnie jak najbardziej jestGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc taka astra o ziemię mną nie rzuci.

Ostatnio edytowane przez qlszef ; 26-04-2016 o 21:07
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem