View Single Post
Stary 26-04-2016, 21:45   #178
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo HEV, czyli hybryda

no i pierwszy 1000 km odjechany nawet z małą nawiązką. Temat dla większości najważniejszy przy hybrydzie czyli spalanie.....a więc na chwilę obecną mam średnio 5,0L. Przy czym muszę powiedzieć że jakieś 800 to w zasadzie trasa, czyli mało sprzyjające warunki dla Hybrydy. Te 800 kilometrów trasy wzięło się stąd, że pojeździłem sobie dla zabawyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Normalne moje warunki to jazda po Katowicach o ościennych miastach. Jadąc do pracy pokonuję 7km. W zeszły piątek jak dojechałem pod firmę to podsumowanie trasy było takie, że w tych 7 kilometrach przez 6,8km!!! (tak, nie pomyliłem się) pracował EV a średnie spalanie na tym odcinku to 2,7. Tak pokazał komp. Muszę przyznać, że warunki miałem idealne. Tzn mam na myśli tylko jakieś jedno czerwone światło po drodze. Chociaż w zasadzie te światła aż tak nie bolą bo przecież po puszczeniu gazu akumulatory są od razu ładowane a jak naciskam hamulec to chyba ładowane są bardziej intensywnie. Po drugie nie przekroczyłem 60km/h a rozpędzałem się powoli. Mimo to nie zauważyłem aby ktoś mi mrugał z nerwów światłami że wstrzymuję ruchGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wczoraj jechał na tym samym odcinku i nieco mniej zależało mi na eko drivingu, to u celu komp pokazał spalanie 3,0L. Na innych odcinakach miejskich spalanie oscyluje 4,0-5,0 przy czym nie staram się usilnie palić jak najmniej. Z drugiej strony jak wjeżdżam na DTŚ (taka nasza szybka magistrala) to spalanie na końcu trasy komp pokazał nawet 8,0L, jednak cały czas miałem ponad 100km/h i silnik benzynowy ciągle pracował. Tutaj trzeba wspomnieć, że był to krótki odcinek a więc benzyniak musiał się nagrzać. Trwa to chwilę ale jednak na spalanie się przełoży. Tak czy inaczej nie żałuję wyboruGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Banan na twarzy jestGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jutro postaram się napisać coś więcej
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem