Trochę odgrzebię temat ale podsumuję tyle co wiem.
Oświetlenie nastrojowe (wielokolorowe) występuje tylko jeśli mamy pokrętło. Włącza się automatycznie kiedy mamy czujnik zmierzchu, ale zaznaczam że nie załącza się wraz ze światłami mijania, bo światła mijania mogą się zapalić np. poczas deszczu, ale jest wystarczająco jasno aby nie włączać światła nastrojowego.
Jeśli chodzi o klimatyzację to dzisiaj z nudów męczyłem się (w drodze do pracy) aby mieć na wyświetlaczu napis "MONO". Nie udało mi się tego wykonać mimo podażąnia za oficjalną instrukcją. Udało mi się ten tryb włączyć (przytrzymanie przycisku Auto) ale na wyświetlaczu nie pojawia się napis MONO. Czemu? Nie wiem.. Wiem że działa, bo wystarczy pokrętłem od strony kierowcy (no i mnie to po prawej) zmienić temperaturę i widać że zmienia także dla pasażera plus na wyświetlaczu nawigacji nie ma komunikatu że zmieniamy temp. kierowcy, a jest "zmiana temperatury". Więc mono działa, ale komunikatu brak.
Hmm coś jeszcze? Po miesiącu spędzonym z nowym autkiem żałuję że się napaliłem przy zakupie i że kupiłem wersję prawie na maksa. Bo nie ma szyberdachu (a był? Nie wiem czy w wersji benzynowej 1.6 EcoBoost Titanium Kombi występuje szyberdach), bo nie ma tego czegoś w siedzeniu kierowcy dodatkowo wysuwanego, bo nie ma kamer (dla aktywnego tempomatu) i czujnika martwego pola. Szkoda... Teraz żałuję bo pewnie na upartego znalazłbym Foczkę która miałaby już wszystko, ale nie wiem czy wtedy nie biadoliłbym że jednak nie wybrałem wersji poliftowej (ehh te progi w kolorze nadwozia i tylne lampy...).
Co do radia i USB, mam chyba z 20 różnych pendrive'ów. Jak na razie nie działał jeden. Nie widzę żadnego powiązania pomiędzy formatami zapisu, choć obstawiam że EXT4 (linuxowy system) jest nie do ruszenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. FAT, FAT32 czy NTFS spokojnie łyka. Dodatkowo wraca do ostatnio granej piosenki (i dokładnie co do sekundy) także przy zmianie pamięci USB. Telefon również odczytuje i tak jak kolega wspomniał wyżej, w zależności od telefonu należy po prostu ustawić typ połączenia na pamięć masową. Streaming działa świetnie - u mnie spokojnie wyświetla ID3TAG'i czyli nazwy piosenek, nazwy albumów itp. (jestem strasznie przewrażliwiony gdyby miało by mi się wyświetlać coś takiego: "01_new_album_pink_.....mp3". Sam do ustawiania tagów używam Mp3Tag, darmowy miły program, choć nie wiem czy jego "baza tagów online" wystarczy wszystkim potrzebującym. Sam zazwyczaj robię konwersję nazwa pliku > ID3TAG rozbijając poszczególne składowe nazwy pliku w konkretne pola.
Pozdrowionka.