View Single Post
Stary 28-04-2016, 20:56   #1
michas89
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Bąbelki spod wtryskiwaczy, świece, przelewy powrotne paliwa...

Witam. Wczoraj robiąc sobie próbę sprawdzenia domowym sposobem wtryskiwaczy czy nie leją odkryłem że pod 1 i 2 wtryskiem licząc od rozrządu bąbli się, bo troszkę paliwa mi tam kapnęło... ROBIŁ ktoś z was to albo zdarzyło się to wam ??? Wystarczy założyć jakieś podkładki czy gotowe komplety uszczelniaczy??? wtryski moim zdaniem są ok co mechanik mi ostatnio powiedział że są do wymiany , w dwóch pojemniczkach tak samo było paliwa a w dwóch tych od rozrządu nie wiele więcej... dzisiaj prowadząc auto do BOSCH SERVICE u mnie w mieście na wymianę świec z czego poprzednio tylko 1 udało się wykręcić u innego majstra , udało im się wymienic 2 świece a trzeciej nie dało sie ruszyc tak zapieczona powiedzieli, dodam że przez dwa tygodnie psikałem na nie 2x dziennie odrdzewiaczami czyli mam 3 świece wymienione a 1 do wymiany... w serwisie kazałem im wymienić świece i uszczelnić lub coś zrobić z tymi wtryskami co bąbelki się robią a oni wymienili tylko 2 świece a wtrysków nie ruszali bo stwierdzili że są tak dokręcone że ruszyć ich nie idzie to ja się ich pytam co to za serwis jak sobie poradzic nie mogą na dodatek skasowali mnie na 170zł tylko za wymiane 2 świec żenada ... na koniec chcieli naciągnąć mnie na 280zł za wymiane przewodów przelewowych razem z tymi końcówkami co wchodzą we wtrysk taki komplet jak na foto http://ford.sklep.pl/product-pol-181...I-1708234.html pierwszy i ostatni raz pojechałem do tego serwisu pajace i partacze nic więcej... sory za rozpisanie się ale musiałem się podzielić z wami moimi doświadczeniami...
michas89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem