1.6 TDCi kręci, nie zapala
Witam, proszę o pomoc bardziej zoorientowanych w fordach użytkowników.
Auto unieruchomione 5 tyg temu. Zona rano pojechała po zakupy i do szkoly syna, wróciła, postawiła pod domem, a gdy chciała jechać po syna 3 godziny późnej, to auto nie zapaliło tak do dzisiaj. W telegraficznym skrocie - mechanik nr 1- zdiagnozował zawór regulujący ciśnienie na pompie - wymenione na urzywkę. Po wymianie auto nie zapaliło. Mechanik sprawdził wtryski i stwierdził brk ciśnienia więc poszła do wymiany pompa. Wymieniona - ciśnienie jest ale dalej nie pali. Pojawił się za to błąd o polożeniu wałka - podmieniony na inny a auto nadal nie pali a błąd nadal się pojawiał. Mijają 3 tyg - mechanik stwierdził że musi odstawićdo kolegi z lepszym kompem. pojechałe z nim a tam żadnego błędu o czujniku wałka ale pokazuje totalny brak ciśnienia paliwa. Zamówiony kolejny zawór ale w miedzy czasie mechanik przyczepil się do paliwa i zalecił wyjęcie baku i przeczyszczenie całego ukladu - bo nie możliwe jest żeby 3 kupione zawory nie działały.
Auto sholowałem dziś do domu i już ręce mi już opadają. Pożyczylem mały ręczny komputer a tam błąd p0100, 02141 i p0405?
pomóżcie bo już brak mi pomysłów
dodam że na plaka auto pali a i podejżenie o lewym paliwie ze stacji jest wykluczone.
|