Problemem jest tu tylko mondeo mk5, który nie ma ccc podobnej do starszych aut. Ale po krótkiej zabawie myślę, że może nie jest tak do końca, że nic się nie da zrobić bez ucdsa. Zgadza się, że nie można wejść z idsa w centralną konfigurację, tak jak tedi_k pisał.
Ale.... To tylko teoria
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moja, nie potwierdzona faktami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., która może być sprawdzona tylko przez kogoś, kto ma ids i ucds.
Opcja ids: programowanie modułu BCMii powoduje pobranie as built i zainstalowanie kilku kalibracji. I tu dochodzimy do sedna. Własny plik asbuilt odpowiednio zmodyfikowany w odpowiednik katalogu. Jest on wgrywany do auta. I teraz pytanie, czy rozejdzie się po wszystkich modulach, czy nie. I to można potwierdzić ucdsem z jego direct connectem, czy jak to się tam nazywa. Modyfikacja , sumy kontrolne, to już inna bajka i inny problem, który można obejść.
Tak jak pisałem, to wszystko można sprawdzić posiadając ucds i ids. Pewnie nikomu na tym nie zależy....
W końcu jest ucds
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A forscan to ostatnia deska ratunku dla ludzi bez ucdsa