Odp: Benzyna 2.0, pompa paliwa do wymiany
Panowie ja u siebie rozwiązałem problem definitywnie, miałem te same problemy co Wy czyli trudności z uruchomieniem silnika zimnego, falowania obrotów silnik gasł itp, rozebrałem pół silnika niemal wszystkie czujniki zostały sprawdzone złącza kable itp nawet sprawdziłem klapki w kolektorze poprzez jego wyjęcie z silnika, klapki ideał, sprawdziłem luzy zaworowe są ok, no to co z końcu jest do choinki mówię sobie i zacząłem patrzeć w instalacje LPG też wszystkie złączki kable itp niby było ok. Mówię teraz odlacze ja całkiem czyli guzik z aucie bez efektu problem był nadal, bezpiecznik od aku do staga też nic nadal to samo, to w końcu mówię sobie odetnę przewód który bierze sygnał z cewki zapłonowej, bo mój stag 4 eco tylko z tąd bierze sygnał. Koledzy problem znikł natychmiast auto zaczęło momentalnie działać idealnie pali na strzał obroty nie falują jest bomba auto jak z fabryki, więc wina leży po stronie instalacji LPG. Byłem u gazownika i oczy zrobił ok może się z tym nie spotkał jeszcze, kazał przyjechać po majowym Wekkendzie, ale jestem dociekliwy i wpadłem na myśl że może ten lut który zrobili na przewodzie cewki zapłonowej jest coś nie tak, podłączyłem przewód od LPG do przewodu cewki ale obok na ciasno bez lutowania dobrze zaizolowaŁem i auto chodzi idealnie. Problemem była marnej jakości cyna która praktycznie przestała przewodzic prąd, tak jakby dostała nalotu sniedzi. Auto testuje już 5 dzień i kompletnie nic się nie dzieje jest ideał, dodam jeszcze że stag 4 eco jest połączony tak że wszystkie info silnika idą przez sterownik LPG i jak coś mu nie pasuje czyli ten felerny lut to są problemy właśnie u mnie tak było. Co Wy na to panowie auto gwizda że hej teraz.
|