View Single Post
Stary 03-05-2016, 14:00   #5012
sernik2
ford::average

Imię: Filip
Model: Mondeo/Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie

Cytat:
Napisał piotrfocustdci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Smax i kuga mają fajne przebiegi krzywych. Zastanawiam się z ciekawości jaka mogła być różnica w cenie Mondeo wersji 140 i 163 KM w salonie. Pewnie sporo więcej niż obecnie płacimy u Heko, Vtech ☺️
4000 zł ;-)

Pozdr. F.

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mam takie pytanko o zmianę mocy w silniku po tuning. Załóżmy że mamy zrobione dw10c na 200 koni z wersji 163 konie. I idsem przestawiam go na mniejszy współczynnik (140km) .
Na ile jest to bezpieczne? I czy w ogóle bezpieczne? Bez pytań w jakim celu chce zmniejszać.
Czy przy robocie na 200km najpierw przestawiacie na 163 i dopiero wtedy program?
Cześć. Myślałem o tym samym. Tzn czy istnieje możliwość zmiany mapy ECU w taki sposób aby w razie potrzeby była możliwość przechodzenia pomiędzy np 140/163/200 KM? Czy po wgraniu nowego programu można później wrócić do fabrycznego standardowego softu z możliwością przełączania map 140/163?
F.

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dokładnie, magiczny współczynnik jest całkowicie pominięty, bo to zmiany softwarowe, a nie przelicznik w epromie
Co to za wspolczynnik w epromie i na czym polega? Mógłbyś rozwinąć temat? Czy jeśli wgra się ponownie oryginalny program który wcześniej się zapisało przed chipem to czy zostanie przywrócona możliwość zmiany map?

Ostatnio edytowane przez jvc ; 03-05-2016 o 15:17 Powód: Nie piszemy post pod postem, od tego jest edycja !!!
sernik2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem