View Single Post
Stary 05-05-2016, 16:02   #14
deusexe
ford::average

Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Uruchomienie trybu ST - możliwość wyłączenia ESP

Cytat:
Napisał kirhoff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie a powiedzcie proszę do czego służy ESP w aucie ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przecież wchodząc w zakręt system ten ma za zadanie utrzymać samochód w torze jazdy tzn. zapobiegać uślizgom.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. http://lmgtfy.com/?q=Esp
Jak przejechaliśmy się z kolegą @deusexe po rondzie na 2 biegu, że mało laptop mi z rąk nie wypadłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to auto zaczęło przyhamowywać . Ja tu nie mam nic do tłumaczenia nie ja wymyśliłem system.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na waszym miejscu pojeździł bym jeszcze i poobserwował, wyłączyć zawsze można.
ESP przyhamowuje jak koło (koła) traci przyczepność, a teraz przy lekkim łuku zwalnia a tak nie może być, bo na śniegu w takim przypadku koło zblokuje i efekt będzie odwrotny czyli poślizg wywołany przez źle działający ESP

Ostatnio edytowane przez deusexe ; 05-05-2016 o 16:35
deusexe jest offline   Odpowiedź z Cytatem