Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie felgi i opony
View Single Post
Stary 05-05-2016, 22:09   #396
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Rozmiar felgi i opony

Cytat:
Napisał sseebbaa1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@latar wydaje mi się, że na innym ramieniu felgi powinno to być konkretnie zaznaczone.
Dokładnie tak jest. Na innym ramieniu są wybite dwa znaczniki: ET45 i ET50. Tyle, że przy ET50 jest jeszcze wybity "x". Felgi są więc ET50.

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ile może ważyć felga MS Design 20'' 8J z oponą 245/35? Waży więcej niż 30kg?
Felga MS Design 20'' z oponą 245/35 ContiSportContact 3 XL waży 24.6 kg.

Felgi zajechały. Podjechałem na warsztat je przymierzyć i są dwa problemy:
1. Z dystansem 20mm jest za szeroko (ale tego się spodziewałem)
2. Felgę nie bardzo da się przykręcić bo nakrętka łapie na max 4 obroty. Czy to nie za mało?

Koła są w stanie do renowacji. Chciałem je mimo wszystko założyć i przejechać na nich ze 2k kmów żeby sprawdzić czy mi odpowiadają i wtedy podjąć decyzję czy je robić i jak. No tylko te 4 obroty mnie zmartwiły. Nie przejechałem ani metra bo mam pietra. Zakładałem i na dystanse i na gołe piasty. Szpilki w obu przypadkach są takiej samej długości.
Słusznie się obawiam?
Jak to rozwiązać? Wbijać w piastę dłuższe szpilki? Da się to robić bez konsekwencji? Tzn czy coś się powyrabia jeśli jednak będę chciał wrócić do oryginału?
A może zamawiać w Dystomie dystanse z dłuższymi szpilkami?

To, że felgi są "polerowane" mi za bardzo nie odpowiada. Po renowacji, bo mają dużo obcierek, lakierował bym je na srebrny albo

jasny grafit. Teraz efekt jest taki:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez latar ; 05-05-2016 o 22:12
latar jest offline   Odpowiedź z Cytatem