Powiem tak.
Osoby jeżdżące Ecoboostem 1.6 przed liftem nie mają tego problemu.
Dzisiaj przejechałem się pożyczonym z silnikiem 1.6 182KM i tego efektu nie ma. Więc w tych 1.5 coś tak szarpie - odpuszczanie 1,5 s sprzęgła to przegięcie.
Co do bez gazu pod górę. Chyba pod górkę nie wbijasz wyższego biegu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A czy górka czy zakręt przed rozpoczęciem podjazdu właściwy bieg powinien być zapięty. Nigdy w zakręcie czy na górce nie zmieniałem biegów bo tak po prostu się nie robi.
A dodawanie gazu jest wskazane przy redukcji nie na wyższy bieg (mam na myśli uderzenie w gaz jak przy technice Heel to Toe, aby obroty przed zmianą zrównały się z tymi, które są na silniku). A przy wbijaniu na wyższy bieg to w zasadzie muskanie o gaz przy większym gazie mamy gwarancję, że po pewnym czasie sprzęgło się upali bo jak słusznie zauważyłeś jest to już chwilowa bo chwilowa, ale jazda na pół sprzęgle. Zresztą co do spalenia sprzęgła to wszystko zależy od marki - niektóre naprawdę duzo potrafią wytrzymać.
A właśnie co do heel to toe czy ktoś w focusie mk3 daje radę,bo kurde tak są te pedały ustawione, że jest to prawie niewykonalne (ewentualnie można je podregulować) - chyba, że moje stopy są za małe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.