Cytat:
|
raczej dwumasa jeszcze nie powinna paść przy takim przebiegu. Poza tym u mnie również szarpie przy zmianie z 1 na 2. Za to w nowym mondeo 1.5 ecoboost zmiana biegów jest idealnie płynna.
|
Z tym szarpaniem podejrzewam, ze z biegiem kilometrow dojde do perfekcji , na poczatku mialem ogromny problem zeby kangura nie robic nawet przy starcie. W dizlu 1 i 2 bez gazu i samochod pieknie sunal tutaj trzeba muskac gaz jak koledzy powyzej piszą.
Bardziej denerwuje mnie to nierówne hamowaniem silnikiem , jakbym super delikatnie muskał i odpuszczał pedał hamulca ( czego ofc nie robie ) - jakies pomysly ?
To mam jeszcze jedno pytanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy startując z 1 biegu z samego sprzegła bez gazu samochod powinien przygasac lekko i odbijac obroty ?
W dizlu jak pisalem powyzej moglem praktycznie strzelic ze sprzegla i samochod nie gasl ( ok 400Nm bylo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )