Re: 1.6 TDCi kręci, nie zapala
Witam
Przed wszystkim damiasek dziękuje za pomoc. Auto dalej stoi. Za poradą mechanika kupiłem nowy zawór regulacji, poprzednie 3 to używki. Sytuacja się jednak nie poprawiła znacząco. Auto odpaliło na plaku. Pochodziło z 10 sekund, w tym czasie zegar nie wskazywał obrotów (komp pokazywał 1200), ciśnienie stała wartość około 260, auto nie reagowało na gaz i zgasło. Plak się skończył i tyle. Kolejne próby uruchomienia z podpiętym kompem pokazywały ze w czasie kręcenie ciśnienie jest dużo niższe niż 150, gdy na moment dobijało do 160 silnik jakby chciał zaskoczyć. Nie mam opcji innego mechanika w okolicy bo to jest mała dziura wiec kontaktuje się z tym co mam. Tym razem powiedział ze któryś wtrysk przelewa i pompa nie napompuje ciśnienia a auto nie będzie reagowało na gaz. Czy to możliwe? Jeżeli pytam o głupoty to przepraszam ale mam już serdecznie dość zarówno kłopotu jak i zgadywanek mechaników
Pozdrawiam
Aha nadal wyskakują powyże błędy a na tablicy ukazuje się komunikat o usterce esp i usterce układu silnika
|