Cytat:
No i nadeszła ta wiekopomna chwila ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wersja beta została ograna i się testuje. Na razie jeszcze bez jednostki, ale to szczegół.
Przy okazji testowania zauważyłem tez ciekawe zachowanie regulatora napięcia.
Bezpośrednio po odpaleniu silnika napięcie rośnie do 14.2V celem podładowania akumulatora. To jest oczywiste.
Jednak jakie było moje zdziwienie kiedy po kilku minutach napięcie spadło do 12,7V
Widocznie po stwierdzeniu, że akumulator jest już w pełni naładowany (mam u siebie nówkę sztukę) napięcie zostaje obniżone (być może aby obniżyć spalanie).
Po zapaleniu świateł (choćby postojowych) napięcie powoli podnosi się do ok 13,4V
|
Ja to też przerabiałem i takich "sztuczek" jest dużo więcej. Np jak się mocno przyśpiesza napięcia maleje, a jak się hamuje silnikiem napięcie rośnie - Prawie hybryda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy słabym akumulatorze "system" chce go wskrzesić napięciem ponad 15V. Dlatego ważne żeby mieć akumulator silver calcium. Producenci samochodów rozliczani są z emisji co2 a nie z żywotności samochodów. Dlatego takie wynalazki, dlatego systemy StartStop.