Temat: [Mondeo 2007-2014] Klimatyzacja nie działa
View Single Post
Stary 10-05-2016, 06:36   #209
BrysQ
ford::beginner

Imię: Szymon
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi 125 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Klimatyzacja nie działa

Cytat:
Napisał monTTana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest ok. koło 900 ja mam i inne mondki które sprawdzałem

Bump: Na forscan pokazuje mi błąd P1463 - czujnik ciśnienia A/C - niedostateczna zmiana ciśnienia.
jak klima chodzi na maxa to 15sek chłodzi i wyłącza się samoczynnie i dmucha powietrzem z zew, po 15 sek załącza się ponownie na 15 sek i tak ciągle.

Pomiar ciśnienia na forscan na spoczynku 960, jak ją włączę to bardzo szybko rośnie do 3000 i się wyłącza, po tym bardzo szybko spada do 1600 o załącza się ponownie i tak w kółko.
Wiatraki chodzą cały czas, wymieniłem czujnik ciśnienia ale na używkę, klime dobijałem jakieś 2 tyg temu, przed odbiciem słabo chłodziła ale chyba się nie wyłączała. Błąd wyskakuje co jakieś 3-4 dni jak go skasuje.
Jakieś sugestie?
Ja bym sugerował najpierw podjechać tam gdzie robiłeś serwis klimatyzacji i żeby wykonał ponownie diagnostykę. Objawy mogą wskazywać na zbyt duża ilość czynnika w układzie. Dlatego się szybko wyłącza. A ciśnienie jest zbyt duże. Ja również na klimie przy pełnym chłodzeniu mam cisnienie do 1000 max.
A czujnik ciśnienia który wymieniłeś to wysokiego czy niskiego? Sprawdzałeś jego rezystancje?

Każdy dzień przynosi nowe wyzwania...
BrysQ jest offline   Odpowiedź z Cytatem