no mi nie chodzi czy sobie go później skasujesz czy nie, mi chodzi o to, że zwykle w trybie "czekendżin" auto nie może zebrać danych z wszystkich czujników i chodzi w trybie uśrednionym, polewając zwykle obficie, dlatego szarpanie może ustąpić po odpięciu kostki co wcale nie musi oznaczać wykrycia problemu, no ale to tylko taka moja teoria
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z praktyki u siebie:
- egr podpięty, brudny i niezaślepiony - szarpanie przy stałej prędkości np 100km/h na 5tym biegu
- zaślepienie brudnego egr - szarpanie ustąpiło, natomiast samo zaślepienie metodą podawaną na forum "od góry" spowodowało zawalenie egra sadzą i blokadę w pozycji "zamknięte" - czekendżin
- chwilę jeździłem z odpiętym, chwilę z czekendżin - nie szarpało
- teraz jeżdżę na wyczyszczonym do białości, nasmarowanym egr i niezaślepionym - nie szarpie
Wioski:
szarpanie spowodowane jest zasmoleniem w egr jak on do końca nie może się zdecydować czy zamknąć czy domknąć czy otworzyć bardziej lub mniej, usunięcie tej niepewności poprzez wywalenie egr lub zaślepienie eliminuje problem - tyle z moich osobistych obserwacji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.