Witam, zmęczony ciągłym załączaniem się wentylatorów na II biegu... w końcu i ja zmierzyłem się z tematem rezystora. Tyle razy już mechanikowi mówiłem że to nie jest normalne cały czas mówił ze zrobi że naprawione że będzie dobrze a efekt taki sam. Wiec w końcu sam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... wyjąłem wiatraki i moim oczom ukazał się rezystor polutowany ze wszystkich stron... kostka wywalona i połączony na stałe, rezystor zamiast zabezpieczenia termicznego (chyba to to) to ma też przewód wlutowany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... wyglądało to tak:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wkręciłem nowy rezystor i teraz moje pytanie... bo nie mam już fabrycznej kostki... czy ma znaczenie który przewód do którego styku podłączam? W oryginalnej instalacji widzę dwa przewody zielono-żółty i zielono-niebieski. Który powinien być po prawej stronie a który po lewej? Czy nie ma to znaczenia?
Zakładając że lewe i prawe złącze to tak jak zaznaczono na zdjęciu. Widok od dołu.