View Single Post
Stary 10-05-2016, 12:48   #109
wiewior7
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: Mondeo mk5 i mk4, Kuga mk1
Silnik: 1.5 Ecoboost, 2.0 Duratec-HE, 2.0 TDCI
Rocznik: 2015, 2007 i 2008
Domyślnie Odp: Klimatyzacja i praca wentylatora chłodnicy.

Witam, zmęczony ciągłym załączaniem się wentylatorów na II biegu... w końcu i ja zmierzyłem się z tematem rezystora. Tyle razy już mechanikowi mówiłem że to nie jest normalne cały czas mówił ze zrobi że naprawione że będzie dobrze a efekt taki sam. Wiec w końcu sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... wyjąłem wiatraki i moim oczom ukazał się rezystor polutowany ze wszystkich stron... kostka wywalona i połączony na stałe, rezystor zamiast zabezpieczenia termicznego (chyba to to) to ma też przewód wlutowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... wyglądało to tak:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wkręciłem nowy rezystor i teraz moje pytanie... bo nie mam już fabrycznej kostki... czy ma znaczenie który przewód do którego styku podłączam? W oryginalnej instalacji widzę dwa przewody zielono-żółty i zielono-niebieski. Który powinien być po prawej stronie a który po lewej? Czy nie ma to znaczenia?

Zakładając że lewe i prawe złącze to tak jak zaznaczono na zdjęciu. Widok od dołu.

Ostatnio edytowane przez wiewior7 ; 10-05-2016 o 12:50
wiewior7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem