IMO efekt wyciszenia tylu jest bardziej slyszalny niz wyciszenia przodu (drzwi).
Ja nadomiar zlego wladowalem sie w Dunlopy SportMaxx RT i mam wrazenie ze sa piekielnie glosne, szczegolnie na chropowatym asfalcie. Przy czym halas dochodzi(l) glownie z tylu. Dzieki wyciszeniu tylu pozbylem sie znacznie tego dokuczliwego szumu.
Jadac w miescie (50-60kmh) po gladkim asfalcie (na ktorym sa ciche i moje obecne opony), jako ze prawie nie slychac szumu opon, wydaje sie jakby auto plynelo a nie jechalo.
Materialy kupowalem rok temu. Dzis (wg cen na bitmat.pl) 3.2m2 GMS-03 kosztuje ok 512PLN (liczone z arkuszy, sa tez opakowania po 2.5m2, wyjdzie taniej ale trzeba kupic wiecej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). 3m2 GMS-07XL kosztuje ok 250PLN.
Nie wiem czy jakosciowo GMS-03 jest rownie dobra jak dwie warstwy: GMS-07 + GMS-01. Wychodzi na pewno taniej. I na pewno czlowiek oszczedzi czasu, biorac pod uwage to docinanie kawalkow aby wpasowac je na nieregularna powierzchnie. Natomiast trzeba pamietac ze GMS-07XL ma grubsza warstwe alu niz GMS-07 czy GMS-03.