Wrogów nie szukam, nikogo nie obrażam wypowiedź stonowałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Dla niewtajemniczonych silniki 1.8 duratec (np qqda) były również montowane w volvo np v50 pod nr B4184S11 jak również i Mazdach.
Na forum volvo ilość tematów dotyczących ubywania oleju w silnikach 1.8 również rozbudowana
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z informacji (niestety linków nie podam nie pamiętam) naprawę silników przewiduje Volvo lub Mazda, Ford nie a silniki te same.
Momenty poszukam wieczorem ale jak pamiętam korzystałem również z twojej wiedzy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden z cytatów dot. panewek. Mniej więcej tymi parametrami się kierowałem.
"Dla silników 1.8 i 2.0 Duratec nie ma momentów dokręcania panewek korbowodowych, ponieważ nie można jednoznacznie określić tego momentu. Rozkręcenie powoduje konieczność wymiany całego kompletnego bloku na nowy jako jednego elementu. No dobra z tym, że ten sam silnik montowany jest również w Mazdzie 5 od 2004/5 roku. Idąc tym tropem dla tego silnika zamontowanego w mazdzie: krok 1: 29 +/-3Nm Krok 2: 90* +/-10*".