View Single Post
Stary 11-05-2016, 12:12   #18
maaju
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 tdci 150PS
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Niezidentyfikowany przycisk na skrzynce bezpieczników

Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Urządzenia odstraszające gryzonie generuje dźwięki niesłyszalne dla ludzkiego ucha.
Widać jednak nie miałeś nigdy do czynienia z tymi zabawkami....znajdź mi choćby jeden taki którego nie będziesz słyszał to gratuluje. I nie że te co słychać to jakieś nasze polskie badziewie czy coś. Miałem do czynienia z takimi urządzeniami w kilu krajach i w każdym wypadku jest słyszalny pisk czy to drogie czy tanie. Co do podanego linku możesz z miejsca umówić się ze sprzedającym że kupujesz ale jak tylko będziesz coś słyszeć to zwrot i na pewno się nie zgodzi...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak sie zgodzi to znaczy że sam wierzy w to co tam pisze a w życiu tego nie podłączył...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Owszem są osoby które nie słyszą tych częstotliwości i osobiście znam taką ale to już inna bajka bo ta osoba czujnika cofania w swoim samochodzie nie słyszała aż trzeba było wymienić na coś z niższym tonem...
Tak że teoria teorią a to jednak doświadczenie mówi prawdę...

Cytat:
Napisał blade65 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
potwierdzam taki piskliwy dzwięk jest słyszalny po przyłorzenu urządzenia do ucha
Więc działa...Tak że, jeśli tylko parkujesz choćby czasem gdzieś pod chmurką, to jak najbardziej polecam zostawić tylko tak jak mówiłem ewentualnie jakoś ładniej to zamontować...niczemu nie szkodzi a w razie czego pomoże.
maaju jest offline   Odpowiedź z Cytatem