Naturalnie, bardzo słuszna sugestia. Zaaplikowałem już WD40 w rozsądnych ilościach (żeby nie ochlapać rowków koła pasowego i okolic paska rozrządu), ale na wczoraj to nic nie dało. Dzisiaj dalej pomęczę tę śrubę - w sumie, nie mam wyboru. Śrubę, w zależności od tego jaka jest (widać dopiero po odkręceniu), przykręca się albo 40NM, albo 100NM + 90st. - sporo, ale nie na tyle, żebym nie dał rady ręcznie odkręcić (nie wnikając w szczegóły, daję radę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), nie mówiąc o pneumatyku...
Szczerze mówiąc - gdybym wiedział, że ta wymiana to taka męczarnia, chyba bym prędzej pojeździł jeszcze rok, i sprzedał ten wóz, zostawiając walkę następcy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zasadniczo - nadal mogę złożyć to z powrotem, i tak zrobić - pójdą tylko nowe paski osprzętu...
petrus1 - jeżeli jesteś przed wymianą pamiętaj, żeby przygotować sobie odpowiednią blokadę koła zamachowego, jak pisałem.