Yes, yes, yes
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koledzy, udało się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Po kolei - tak, dobre 30-40 serii puściłem tym słabym pneumatykiem w sumie od wczoraj na tę śrubę. Nie chcę mocniejszego, bo się boję aby nie urwać śruby lub nie uszkodzić wału. Ale ostatecznie - i tak przydała się krzepa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zastosowałem na sam koniec, zanim się poddałem, zwykły 62-centymetrowy nasadkowy klucz, taka dźwignia w najczystszej postaci. I poszło!
Przyrząd do kół pasowych/rozrządu mam, ale i tak w tej ciasnocie nie ma jak tego użyć. Za to moja dorabiana blokada koła zamachowego sprawdziła się doskonale, i ona sama utrzymywała wał w odpowiednim położeniu przy wszystkich moich atakach. Nawet jest ślad na blokadzie od wału - mimo, iż to stal, widać, że swoje dostało.
A co do podgrzewania - zdecydowanie odradzam, chyba, że planujecie też wymianę koła pasowego - tak jak podejrzewałem, jest w konstrukcji koła pasowego element z tworzywa/gumy, taki docisk do rolki paska rozrządu.
Najdziwniejsze - po odkręceniu nie widać ani grama rdzy na gwincie śruby, wszystko ładnie i czysto - gwint jak nowy. Więc nie mam zielonego pojęcia skąd ta afera z odkręcaniem. No ale najważniejsze, że w końcu się udało.
Teraz już składam, i wkrótce mam nadzieję przetestować mój nowy rozrząd
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..... chyba, że coś pomyliłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....