View Single Post
Stary 16-05-2016, 15:26   #196
sernik2
ford::average

Imię: Filip
Model: Mondeo/Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Bagażnik rowerowy na dach czy na hak holowniczy - co polecacie??

Cytat:
Napisał dblazejek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć, właśnie wróciłem z majówki. Też miałem dylematy jaki uchwyt rowerowy, czy kupić, czy wypożyczać i tak póki co wypożyczyłem THULE PRORIDE 591. Zrobiłem z nim 1500 km (wawa-bieszczady-słowacja-bieszczady-wawa) czasami trochę się zapominając gnałem dosyć szybko i powiem Wam, że rewelacja uchwyt! Jedyne co mi przeszkadzało to gwizd, ponieważ belki po wyjęciu zaślepki mają rowek w który wpada powietrze - poradziłem sobie z tym zalepiając rowki szeroką przeźroczystą taśmąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Generalnie jeśli miałbym kupować wybrałbym właśnie dokładnie ten model z tymi belkami, oczywiście lepszą opcją jest uchwyt na hak chociażby ze względu na spalanie ale jak dla mnie to za droga sprawa.
To są belki Wingbar z Thule. Mam takie same i ten sam problem. Gwizd pojawia się również kiedy guma wypełniająca rowek jest luźna. Wystarczy zaklęć. Wcześniej szukałem przyczyny w rejonie uchwytow mocujących. Jakie masz felgi w swoim Smaxie? To jest fordowski wzór 17"? Pozdr. F.

Ostatnio edytowane przez sernik2 ; 16-05-2016 o 15:30
sernik2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem