View Single Post
Stary 21-05-2016, 13:35   #300
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Jaki to model nowa nawigacja 8 calowa ?

Nie chodzi mi o zmianę oprogamowania. SYNC2 z oprogramowaniem navi może być. Chodzi mi jedynie o kwestię oryginalnych map które są drogie, mają spóźnione albo nic nie warte aktualizacje. Alternatywne mapy z reguły są lepsze. Szukam pomysłu na to aby móc wpiąc kartę SD z alternatywnymi mapami a SYNC 2 wyświetlał nawigację tak jak to robi teraz. Np. mogłyby to być mapy HERE, które mogę sobie ściągnąć w dowolnej chwili na Windows Phone i które mógłbym przeniesć na kartę SD i wykorzystywac z połączeniu z SYNC 2. Przypuszczam, że protokół SYNC2-karta nie robi nic więcej tylko wyciaga dane topograficzne i POI z mapy na podstawie przesłanych danych współrzędnych geograficzych, Resza, intepretacja graficzna, obsługa nawigacji, interfejs jest zaszyte w SYNC2 - i tego nie trzeba zmieniać

A odnośnie map SYNC2 masz na myśli przeniesienie (kopię mapy) z oryginalnej karty SD na nową odbezpieczona kartę? Czy tez "pozyskanie" map z jakis dostepnych źródeł i zapis na nowej karcie SD? Jakiś link do wątku z większa liczbą szczegółów?

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 21-05-2016 o 13:41
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem