a ja wczoraj zaślepiłem sobie EGR
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Żegnajcie czarne bączki i zasłona dymna przy wkręcaniu na obroty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po wczorajszych i dzisiejszych testach stwierdzam że to ustrojstwo to samo zło i chory sen ekologów.
Jakiś czas temu wywalił mi błąd tego badziewia. Egr został wymontowany i wyczyszczony ale chyba coś go trafiło bo po zmontowaniu lekko skakały obroty na zimnym silniku. No i zadyma z komina jak w PEC-u zimą.. tylko na czarno...
Kupiłem gotową zaślepkę (20zł chyba) nawierciłem mały otworek (na wszelki wypadek żeby nie wywalało błędu i wczoraj zamontowałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pokręciłem się trochę wieczorem + dzisiaj parę km i zdecydowana poprawa. Z rana obroty równiutkie i bez czkawki i po kilku depnięciach kopcenie tylko przy naprawdę grubym obciążeniu silnika. Czytałem że po takim zabiegu układ się jezszcze przeczyści także za kilka dni powinno być jeszcze lepiej
Koszt jak pisałem 20zł + jak na pierwszy raz 1.5h roboty na spokojnie