Temat: [Mondeo 2007-2014] Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz
View Single Post
Stary 22-05-2016, 19:39   #351
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz

Cytat:
Napisał pedroski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Przymierzam się do wyciszenia (juz po uszczelkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) MKIV kombi (bagażnik, nadkola) i wytypowałem takie materiały:

GMS-03 Mata wygłuszająca 2w1 Butyl + pianka 2,5m2
GMS-07 Eco proliner mata butylowa bez alu 2mm 70x50cm

Do tego bitmat sugeruje użycie "pianki kauczukowej K6s na maty GMS-07"

Czy nie za dużo tego dobrego wszędzie sie zmieści? Przeglądałem różne warianty na forum i chyba nie spotkałem się z 3-ema warstamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z góry dzięki za odpowiedzi - chciałbym zamówić i część drugiej majówki poświęcić na Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w dziale relacje z napraw jest watek od wygluszaniu tylu w mk4 (w tym moj opis z przed 2 tyg). w skrocie zadne 3 warstwy. jak kladziesz sandwich'a "trojke" to nie musisz nic innego. tzn mozna ale chyba nikt tak nie robil. laczenie 2 warstw to jakbys chcial polazyc 7xl + pianke (gms02). ale sandwich wygodniejszy
na podloge sama "siodemke" ale xl proliner (grubsze alu) a nie eco.
pianka jest dosc delikatna i latwo sie niszczy mechanicznie (np jakby byla przycisnieta styropianem)

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 22-05-2016 o 19:42
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem