View Single Post
Stary 24-05-2016, 10:21   #315
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
Domyślnie Odp: Jaki to model nowa nawigacja 8 calowa ?

Na witrynie Forda jest info jak obsługiwać ulubione czy punkty pośrednie, zakładka Nawigacja

Ford jak zwykle nie daje użytkownikom korzystać z tego, co już dostępne o paru ładnych lat:
1. traffic - tylko RDS TMC, a gdzie możliwość pobierania info on-line z innych źródeł?
2. ograniczenia prędkości - "Informacja o dozwolonej prędkości widoczna jest na ekranie tylko jeśli samochód wyposażony jest w system Rozpoznawania Znaków Drogowych", kuriozum...
Mam kilkuletni TomTom Go500 (korzystam w S-Max) i fabryczną navi w Verso, które podają te informacje bez żadnych dodatkowych wymagań (ograniczenia prędkości) czy tylko po sparowaniu z telefonem i włączeniu punktu dostępowego (traffic). Że nie wspomnę o takich standardach w Toyocie jak:
- możliwość korzystania z wyszukiwarki google dla POI
- prezentacji miejsca docelowego w google street view czy google panoramio
- ustalenia który z podłączonych telefonów ma być używany jako głośnomówiący, który do słuchania muzyki a który do internetu.
- możliwość wgrania coyote, twitter, pogody, parkingów, Aupeo - i to bezpośrednio z urządzenia
- możliwość głosowego informowania o przekroczeniu prędkości (przy wyłączonej navi!) o 5/10 lub 20 km/h
I to wszystko za dopłatą... 1k do systemu bez navi

Ostatnio edytowane przez Slartibartfast ; 24-05-2016 o 10:23
Slartibartfast jest offline   Odpowiedź z Cytatem