anulowanie zgłoszenia szkody z oc i zgłoszenie ponownie u swojego ubezpieczyciela
Od razu proszę o przeniesienie do właściwego działu bo nie wiem gdzie ten temat zamieścić. A sprawa dotyczy jak w temacie anulowanie zgłoszenia szkody z oc sprawcy i zgłoszenie ponownie u swojego ubezpieczyciela?
Zgłosił bym szkodę od razu u swojego ubezpieczyciela ale na infolinii wprowadził mnie facet w błąd że jak była policja to nie mogę i muszę to zgłaszać do ubezpieczyciela sprawcy ale okazało się że policja nie jest przeszkodą w takiej sytuacji. Niestety ubezpieczyciel sprawcy wyliczył mi szkodę całkowitą kasy jeszcze nie przyjąłem. ubezpieczając ponownie swoje auto dowiedziałem się że mogłem to zgłosić sobie w PZU i już oni by się wszystkim zajęli ale pani nie była pewna czy można anulować zgłoszenie u ubezpieczyciela sprawcy i rozpocząć wszytko od nowa za pomocą PZU. Dzwoniąc na infolinie powiedzieli że mogę tak zrobić ale boję się czy to na pewno się uda żebym znów nie został wprowadzony w błąd. Czy ktoś może coś podpowiedzieć w tej sytuacji czy może ktoś coś takiego przerabiał?