Cytat:
|
Dalej wibracje samochodu na 3, 4 i 5 biegu, wymienione przegóby L i P, poduszka silnika no i dwumasa, wykluczone opony i felgi. Czy ktos ma jakis pomysł, podpowiedz?
|
Spróbuj tego -
Liqui Moly Pro-Line oczyszczacz kolektora 5168.
Tu masz pokazane gdzie to się aplikuje w 1.8 TDCi:
http://www.peugeotforums.com/forums/...r-clean-21238/
Oczywiście najlepiej byoby wyjąć kolektor i go wyczyścić ręcznie, ale ten środek też daje radę. U mnie np. silnik wpadał w wibracje w okolicach 2000 rpm. Po przeczyszczeniu temat znikł i chodzi o wiele spokojniej i ciszej w pełnym zakresie obrotów. Poświeciłem sobie latarką w kolektor i faktycznie widać różnicę przed aplikacją i po. Miejscami wyczyściło w zasadzie do metalu, gdzie indziej został tylko lekki nalot, a walnąłem tam tylko 1/2 puszki, bo się sąsiedzi zaczęli rzucać, że im za głośno wyje na parkingu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wcześniej aplikowałem podobny preparat Pro-Tec jakieś 50 000 km temu, z tym że środek od LM ma długą elastyczną rurkę, którą możesz dojść bezpośrednio do końca kolektora.
Nie mówię, że to u ciebie będzie to, ale jeśli nigdy nie czyściłeś kolektora, tym bardziej jeśli nie masz zaślepionego EGR-a, to masz tam na pewno zdrowy syf.
Ja w ogóle polecam produkty LM, bo w przeciwieństwie do badziewia z Tesco efekty stosowania ich preparatów są mniej lub bardziej odczuwalne i poprawiają nie tylko samopoczucie.