Temat: [Mondeo 2000-2007] Czujnik cofania - parkowania - nie dziala
View Single Post
Stary 25-05-2016, 10:23   #141
artur-p
ford::average

Imię: Artur
Model: Mk4 Titanium X; Mk5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI 163KM; 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2011; 2017
Domyślnie Odp: Czujnik cofania - parkowania - nie dziala

Cytat:
Napisał zupus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.
Wiem, że temat już troszkę leciwy ale od niedawna jestem właścicielem mondeo mk3.
W moim autku po wrzuceniu biegu wstecznego zapiszczy tylko raz i tyle, jak zbliżam się do przeszkody to nie wydaje żadnych więcej dźwięków. Nie mam pojęcia czy jest ta wtyczka rezystancyjna więc nie wiem jak to zresetować. Mondeo 2006 rok 2.o TDCi
Witam. Miałem ten sam problem. Jak resetować musisz poszukać na forum, było opisane "Tips&Tricks" bodajże.
U mnie nic nie pomogło, jeden z czujników wewnętrznych był popsuty i pomogła wymiana-zakupiona używka na alledrogo. Najszybciej sprawdzić który z czujników jest zepsuty poprzez przyłożenie wilgotnego palca do czujnika. Wyczyść je dokładnie i przykładając palec powinieneś czuć tak jakby małe "ukłucia" na palcu i słychać delikatne trzaski.
Oczywiście musisz wbić wsteczny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
było - Mondeo z 2001 2.0TDDI;Mondeo z 2006 2.0TDCI, kombi GHIA teraz jest prywatnie Mondeo Mk4 2.0TDCI Titanium X ; 140PS >163PS by SRS; convers+ by Orion512 oraz służbowe Mondeo Mk5 2.0TDCI Titanium 150PS. Jakoś nie mogę sie rozstać z tą marką
artur-p jest offline   Odpowiedź z Cytatem