Cytat:
|
Witam.
Wiem, że temat już troszkę leciwy ale od niedawna jestem właścicielem mondeo mk3.
W moim autku po wrzuceniu biegu wstecznego zapiszczy tylko raz i tyle, jak zbliżam się do przeszkody to nie wydaje żadnych więcej dźwięków. Nie mam pojęcia czy jest ta wtyczka rezystancyjna więc nie wiem jak to zresetować. Mondeo 2006 rok 2.o TDCi
|
Witam. Miałem ten sam problem. Jak resetować musisz poszukać na forum, było opisane "Tips&Tricks" bodajże.
U mnie nic nie pomogło, jeden z czujników wewnętrznych był popsuty i pomogła wymiana-zakupiona używka na alledrogo. Najszybciej sprawdzić który z czujników jest zepsuty poprzez przyłożenie wilgotnego palca do czujnika. Wyczyść je dokładnie i przykładając palec powinieneś czuć tak jakby małe "ukłucia" na palcu i słychać delikatne trzaski.
Oczywiście musisz wbić wsteczny.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

teraz jest prywatnie Mondeo Mk4 2.0TDCI Titanium X ; 140PS >163PS by SRS; convers+ by Orion512 oraz służbowe Mondeo Mk5 2.0TDCI Titanium 150PS. Jakoś nie mogę sie rozstać z tą marką