Temat: [Focus 2004-2008] stukot w okolicach wtryskiwaczy
View Single Post
Stary 25-05-2016, 12:03   #20
mtl
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: stukot w okolicach wtryskiwaczy proszę o pomoc

Cytat:
Napisał devilin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za każdym razem co się wyjmuje wtryski powinno dać się nowe uszczelki a on po prostu oszczędzając stosuje silikon
Litości... zdiagnozował uszkodzone, jednorazowe uszczelki i zamiast je wymienić po prostu naładował silikonu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . No dobra, ważne, że zamówił wszystko nowe (upewnij się, czy zamówił też ustalacze - lubią pękać). Tam jest mokro bo wydmuc***e olej napędowy z wtryskiwacza a nie olej silnikowy z pokrywy zaworów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na szczęście wymiana jest dość banalna, więc jest mała szansa, że coś spieprzy.

Tutaj masz fajną fotorelację z takiej naprawy. Nie przeraź się tylko, bo kolega maca tam też kolektor.

Nie chce mi się wierzyć, że w Katowicach nie ma dobrego warsztatu. Kolega Tedi_k jest lokalnym specjalistą ale chyba tylko komputerowym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Poszperaj w forumowej strefie śląskiej może tam Ci ktoś doradzi. Ja mam świetnego mechaniora ale dopiero w Częstochowie.
mtl jest offline   Odpowiedź z Cytatem