no dopiero po 3 tyś km ponieważ uznałem że to taki okres dotarcia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wczoraj tu wspomniałem o tym przyspieszeniu ponieważ mocno pozytywnie mnie zaskoczyło. Ja miałem rok temu na testach hybrydę to starałem się jeździć mega eko aby ocenić czy takie auto ma sens. Okazało się że dla mnie ma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba tylko raz go "pogoniłem" ze startu zatrzymanego. Przyspieszył całkiem spoko, jednak dla większości motomaniaków irytujący będzie moment jak przy ostrym starcie następuje przeskok z silnika elektrycznego na spalinowy. Jest to taka powiedzmy umownie "chwila zawahania". Dla to marginalny problem, ponieważ nie oczekuję od tego auta, że będzie miał zacięcie sportowe. Wczoraj jednak naszło mnie aby spróbować jak autko się rozpędza ale nie ze startu zatrzymanego tylko jechałem około 50km/h i energicznie wcisnąłem gaz do oporu. Jak to auto z CVT obroty silnika od razu na max i oczywiście wyraźnie było czuć, że przyspieszam ale.......sekundę później auto dostało takiego gwałtownego kopa, że miałem efekt wbijania w fotel. Jakkolwiek absurdalnie to brzmi, było to coś na kształt turbo dziury z późniejszym nagłym przyrostem momentu obrotowego. Ale miałem banana na twarzy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dla pewności, czy to nie był jakieś "błąd systemu" powtórzyłem operację jeszcze raz i tak samo wcisnęło mnie w fotel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zastanawiam się tylko co powoduje ten efekt?. Czy to spalinowy motor osiąga w pewnej chwili maksymalny swój moment, czy silnik elektryczny tak kopie? Spalinowy chyba nie ponieważ on od razu "idzie" na maksymalne obroty, więc swój możliwy moment osiąga od razu. Tak czy inaczej jest świetnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.