Temat: [Focus 1998-2004] Elektryczne szyby z tylu- czy da sie?
View Single Post
Stary 27-05-2016, 23:03   #1
ford-zawier
ford::amateur

Model: focus mk1 kombi
Silnik: 1,6
Rocznik: 2000
Talking Elektryczne szyby z tylu- czy da sie?

Witam,
Jestem posiadaczem Focusa kombi MK1. W mojej wersji tylne szyby opuszcza się na korbkę. Fajnie by było mieć wszystkie elektryczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomijam kwestię czy jest to warte zachodu, opłacalne, czy ma sens Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proszę nawet tego nie rozpatrujcie.
Uwielbiam moją foczkę i lubię ją dopieszczać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załóżmy, że jest zadanie i jak się do tego zabrać?

I teraz pytanie do osób które mogą się orientować w temacie. Czy da się tak przerobić elektrykę bez większych problemów. Czy trzeba coś przerabiać?Załóżmy, że kupiłbym już wszystkie niezbędne elementy.. i co? Czy skoro w aktualnie w aucie nie mam elektrycznych szyb z tylu Ford przewidział, że kiedyś gdy mi się zamarzy bez większego problemu będę mógł to zmienić?
Jak to w praktyce wygląda?
Czy raczej będzie to przypominało wymianę starych na nowe elementy plus przeprowadzenie kabli (skoro ich nie było uprzednio) czy też w grę wchodzi lutowanie kabli, wiercenie otworów w drzwiach aby dopasować elementy itp..?
Czy ktoś z Was drodzy kierowcy Fordów robił już coś takiego?
Ja dla własnej ciekawości bym chciał właśnie czymś takim się zająć. Nie mniej jednak jeśli to równa się automatycznie z wymianą tylnych drzwi , zmiany elektryki itp chyba przygotuję sobie kąpiel w wannie z lodem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli dysponujecie ciekawymi linkami w wyżej wymienionym temacie proszę o wklejenie. Zapraszam także do dyskusji na ten temat, bo wydaje się ciekawy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
ford-zawier jest offline   Odpowiedź z Cytatem