Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 28-05-2016, 12:44   #2449
Rosiczka922
ford::beginner

Imię: Greg
Model: Ford Mondeo mk4 Ghia
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kormorany są ok, jeśli chodzi o indeksy, ale ja bym ich nie kupował. Jednym słowem, przestarzały bieżnik i technologia.

Tutaj lista marek opony, które wybrałem dla Ciebie. Ale nie wszystkie modele brałbym pod uwagę.

Jeśli chodzi o cenę do jakości polecam zastanowic się nad następujacymi modelami:
- Nexen N'Blue HD Plus 215/50 R17 95 V XL
- Nexen N'Fera SU1 215/50 R17 95 W XL
- Falken ZE 914 215/50 R17 95 W XL

Indeksy są ważne choćby ze względów bezpieczeństwa. Po drugie wynikają z homologacji. Dla Mondeo Mk4 minimalny dopuszczalny indeks nośności wynosi 93 - ten model swoje waży. A minimalny indeks prędkości to V, z tym że dopuszczalne jest zastosowanie (przynajmniej w PL, nie wiem jak w UK) w zimówkach indeksu prędkości o jeden poziom niższego, czyli H. Wzmacniana opona (oznaczenie XL) nie jest wymagana, ale jest dobrym posunięciem taki zakup.

a ty z tych trzech jakie bys kupil? i osobiscie na jakich smigasz??

dzieki za pomoc i pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rosiczka922 jest offline   Odpowiedź z Cytatem