Odp: 145 koni czy to faktycznie mało?
Dzięki za te linki. Z tymi klapkami to wszystko może się zgadzać , tak jak w temacie tych linków co mi wysłałeś kolego. Miałem kiedyś podobna sytuację w moim pierwszym samochodzie, a mianowicie w Mazdzie 323F 1.8 16v DOHC z 91roku . Auto było wyposażone w sekwencyjna instalacje gazowa, po pewnym czasie nastąpiły problemy z przepustnica powietrza , były tylko dwie możliwości albo kosztowna wymiana albo wymontowanie klapki sterującej przepływem powietrza. Zdecydowałem się na opcję nr 2. i prawdę mówiąc byłem z niej bardzo zadowolony. Miało się wrażenie ze samochód dostał drugie lepsze życie.z auta zrobiła się dosłownie wyścigówa . Po wciśnięciu gazu wręcz katapultował do przodu , wydawało się że mocy miał ogromny zapas bez znaczenia na jakim biegu się jechało. To było naprawdę dobre rozwiązanie.
W moim mondziaku także mam zainstalowany LPG ale od dłuższego czasu jeżdżę tylko na benzynie. Jeżdżąc na niej mam wrażenie ze auto jest bardziej skłonne do zrywniejszy jazdy, także ruszania z pod świateł jest przyjemniejsze. Ale idea z wymontowaniem klap może mieć jakiś sens dla osób które chcą mieć żwawsze autko bez wydawania znacznej ilości pieniedzy na CHIPA. To może mieć sens, dzięki za pomysł.
Ostatnio edytowane przez Krisstopf ; 29-05-2016 o 21:46
|