Odp: Pokazywanie spalania w czasie postoju i podświetlenie
Witam,
Aby się dostać do taśmy lub wyświetlacza musisz wyjąć zegary i je rozebrać. Zegary trzymają się na dwóch wkrętach od dołu widocznych po opuszczeniu kolumny kierowniczej maks w dół i zdjęciu górnej obudowy kolumny kierowniczej. Dostęp jest kiepski ale długim wkrętakiem torxem może się udać odkręcić bez zwalania kierownicy tylko trochę wymaga to cierpliwości. Jak się tak nie uda to pozostaje zdjęć kierownicę, manetki i wtedy dostęp jest lepszy.
Za wymianę wyświetlacza w zegarach krzyczą ludzie około 150 zł i w górę, możesz też poszukać całych zegarów i wymienić komplet, ale trzeba będzie przepisać w nich przebieg i ewentualnie zakodować niektóre rzeczy w pamięci. Ja ostatnio wymieniałem zegary u siebie bo miałem najbiedniejsze bez FIS-u i kupiłem od gościa z allegro za 200 zł z idealnie świecącym wyświetlaczem właśnie do tego samego auta 1.9 tdi AUY. Jak chcesz to mogę Ci podać namiar na gościa od którego kupiłem licznik i inne graty i z tego co z nim gadałem to ma jeszcze więcej tych rzeczy.
Instrukcję nie mojego autorstwa, ale bardzo dokładną ze zdjęciami przesyłam Ci na PW(link do niej)
Ostatnio edytowane przez Cougar ; 30-05-2016 o 11:26
|