Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 30-05-2016, 14:37   #1709
Focuss-F1
ford::average

Imię: Jan
Model: Mondeo MK5 1.5EB 203KM Titanium
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@focus -F1
Co do zasięgu, chyba kolega @pedroso testował i przy pustym baku, zasięgu 0 km przejechał jeszcze ok 50 km do zupełnie pustego baku. Wiec jak wlałeś 57 litrów to realny zasięg wynosił ok 65 km wiec wszystko by się zgadzało - paliwa wchodzi ok 62 litrów.
Z tym spalaniem to jest tak, że najpierw pali dużo, po 3-5 tys km trochę mniej i pózniej pali znowu więcej jak już z autem okrzepniemy. Dziwne ale kiedy prowadzi moja żona pali najmniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi pali 7 żonie 6 litrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to o tym nie wiedziałem, że na 0 można jeszcze taki kawałem przejechać. Choć wolał bym mieć to realnie napisane że przejadę 5 i tyle przejadę, bo przez to wiąże się to z częstym tankowaniem. Ze spalaniem się zgodzę, pali na początku dużo, później spada widocznie ale do 4 tyś docierałem silnik, a później jak się zaczyna jeździć normalnie to pali więcej, ale nawet to tzw. mniej jest ponad 40% większe od katalogu... nie wiem jak oni te pomiary robili. Uważam to tylko za oszukiwanie klienta.
Przy zakupie teraz poważnie zastanowię się nad marką ford gdyż wolał bym wiedzieć wcześniej że auto pali około 10 a nie jak podaje producent 5-6 litrów

Bump: A właśnie jeszcze może zapytam czy któryś z kolegów testował głosowe wybieranie o POI w nawigacji? bo działa to dla mnie tragicznie, wiem że to może bajer taki ale jak już jest to miło by było gdyby działał a nie mówię np. FIND RESTAURANT i jaz na kilka razy znajdzie szybko a większości przypadków szuka szuka i szuka aż mam to gdzieś i przez klikanie znajdę to 100 razy szybciej.

Czy ktoś to testował?

Ostatnio edytowane przez Focuss-F1 ; 30-05-2016 o 14:41
Focuss-F1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem