View Single Post
Stary 31-05-2016, 13:06   #9
pedroski
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi 163 KM by mayak
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wyciszenie tylnych nadkoli w Mondeo MK4 kombi

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zyzyty material:
GMS03 - scianu boczne, nadkola. GMS03 to 3-wsrstwowa mata skladajaca sie z warstwy butylu, aluminium oraz pianki butylowo-neoprenowej. Zyzylem ok 3,2m2
GMS07XL Proliner - podloga. Zuzylem ok 1.75m2. Biorac pod uwage ile mi zostalo pracy (patrz foto), mysle ze potrzeba ok 3m2
Na zdjęciach z galerii widzę, że jeden z Was 07XL Proliner użył tez na bokach?

Ja zrobiłem (prawie) wg cytatu, tzn czasowo jednie zdążyłem nadkola 03-ką a wcześniej "opaskę" z 07XL Proliner na podłodze bagażnika. Zostaje więc sam kufer, bez darcia boków, plastików etc - do wyjęcia jedynie podłoga, styropiany i koło zapas. Wrażenia? Słychać mniej szumów z tyłu (dzieci spały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) przy prędkościach 120-140 km/h. Teraz bardziej słychać drzwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - jeszcze przede mną.

Przy czym 3-ki sporo mi zostało z rolkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poszła jedna warstwa na boki i nadkola. Już wiem, że z jednej strony za bardzo poszedłem w tetris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli więcej mniejszych kawałków - z drugiej już lepiej - oczywiście po maksymalnym (choć nie 100%) wyjęciu wiązek el. Mi do tego przydały się plastikowe łyżki do zdejmowania tapicerki - podstawowy komplet 6 szt.

Potwierdzam, że aż prosi się o wyklejenie podłogi pod siedzeniami z tyłu. Czy wie ktoś jaki rozmiar klucza by odkręcić siedzenia? Podpowiem, że na boki i nadkola potrzebne są Torx 20 (elektryka) i 30 (uchwyty siatki / bagażu)

Ostatnio edytowane przez pedroski ; 31-05-2016 o 13:27
pedroski jest offline   Odpowiedź z Cytatem