Koledzy i koleżanki. Zalewa nas fala oszczędności na paliwie. Petrolhead tego nie lubi. Przecież nie wstawia się LPG do HEMI. Przeciwstawmy się temu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Ogłaszam wyzwanie FCP!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spal jak najwięcej paliwa na odcinku min
100km. Zasady są proste. Tankujesz pod korek. Przejeżdżasz min 100km zwijając asfalt. Tankujesz pod korek. Podajesz średnie z odcinka z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku.
Jak wylicz to chyba każdy wie ale przypomnę:
ŚREDNIE = ZALANE_PALIWO / PRZEJECHANE_KM * 100 [l/100km]
Wprowadzam osobne klasyfikacje dla diesla i dla benzyny.
Nagrody? Oczywiście, że będą nagrody! Zwycięzcy w każdej z kategorii otrzymują zestaw piw z mojego lokalnego browaru (3 różne Lagery, 1 pils 10°, Belgium Ale, Bałtycki Porter 18° i oczywiście APA).
1. miejsce 3x7 lokalnych piw z dostawą do domu
2. miejsce 2x7 lokalnych piw z dostawą do domu
3. miejsce 1x7 lokalnych piw z dostawą do domu
Jest o co walczyć! A więc do dzieła.
Skróciłem również wymagany dystans do 100km tak aby Ci, którzy na co dzień liczą kropelki dla własnej przyjemności mogli przystąpić do zabawy. To raptem pół godzinki, każdy znajdzie chwilkę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rekordy ustanawiać można z wyników historycznych ale nie starszych niż 18.09.2015 (Dieselgate).
Zabawę kończymy 18.09.2016 czyli w rocznicę zwycięskiej klęski Volkswagena.
Do tego czasu unikajcie fotoradarów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS Ja doskonale wiem jak kusząca jest główna nagroda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale liczę na Waszą uczciwość. Średnie z 50km się nie liczy. To za mało.
PS2 Jako, że regulaminu nie ma to je też mogę wziąć udział.